11. plass totalt i Sigdalsrally

Sigdalsrally åpner rallysesongen om vi ser bort fra Romjulsrally. Vi hadde ingen store mål for løpet, men å komme i mål og bygge tempo. Etter første løpet må vi si oss fornøyd. Og utover sesongen satser vi på god progresjon slik at vi har en mulighet til pallplass i cupen. For min del ble det en seier i juniorkartleser cupen til NMK.

Sigdal ligger såpass «close to home» så vi bodde hjemme. Vi reiste opp for recce på fredag. Følte vi fikk noter og samkjøring i bilen til å stemme, og da alle etappene var kjørt, reiste vi hjem. Servicemannskapet som legger mye arbeid ned i satsningen, tok teknisk og fikset resten.

Tidlig lørdag morgen reiste vi avgårde for å kjøre full fart med Subaruen. I og med at Andreas Mikkelsen også kjører Subarucup viste vi at det kom til å være langt opp til teten. Mikkelsen har jo tross alt kjørt WRC og har fart og linjer i kroppen.

Etter SS1 var vi ikke mer enn 10 sek bak Mikkelsen som hadde bestetiden i cupen. Men, han har ikke testet mye og trengte innkjøringen. Utover dagen var han totalt overlegen.

Vi småjusterte litt på understellet hele dagen, og det ble bedre og bedre. Men på den nest siste etappen (ss5) slo vi borti en hard brøytekant. Det må ha vært noe mer enn bare snø, for det viste seg at bakhjulet ble slått ut av stilling.
Vi fikk kjørt videre, men bilen var helt ukjørbar i alle høyresvinger.

Vel i mål ble det en 11. plass totalt og 8. i klassen. I Subarucupen fikk vi en 5. plass. Men siden A. Kjær som kjører i cupen må stryke de 2 første løpene ble det i prinsippet en 4. plass i cupen.