3. plass på Sørlandet

I strålende sommervær gikk årets første NM løp på grus av stabelen i Mandal. Fredag skulle det kjøres 3 etapper før en utvidet service og parc fermé, og lørdag skulle det kjøres 7 etapper. Alt lå til rette for en perfekt start på sommersesongen. Og det ble det, nesten.

Fredag var det gjennomkjøring og alt så bra ut. Da vi var fornøyde med gjennomkjøringen, reiste vi til hotellet for å slappe av litt. Anders og jeg tok oss en time på øyet, mens mekanikerne tok seg av teknisk kontroll og rigging av serviceplass.

Da det nærmet seg starttid ble vi hentet på hotellet og kjørt opp til serviceplassen, der pre-starten og publikumsetappen skulle gå. Der tok vi det med ro, og fikk spist og drukket litt. Deretter bar det ut fra serviceplassen (pre-starten) og ned til startrampen i Mandal sentrum.

Vi startet pent på SS1, en kort publikumsetappe. SS2 kjørte vi gjennom, men var ikke fornøyd. Skumringen hadde begynt, og flyten var ikke helt der. På SS3 var det ikke veldig morsomt, for det begynte å bli ganske mørkt, og med feiljusterte ekstralys så ikke sjåføren det han trengte. Konsentrasjonen var heller ikke helt på topp, vi var slitne etter en hel dag i bil, og mørkt var det. Så det ble ingen god flyt på denne SS’en.
Etter SS 3 var det en langservice før bilen ble satt i parc fermé for natten. Vi tok oss en rast matbit, og fikk oss litt søvn.

Siden tre av etappene ble kjørt fredag, trengte vi ikke starte like tidlig som ved andre løp, så vi fikk en rolig frokost før vi ruslet og hentet ut bilen fra parc fermé. Deretter bar det opp til en liten service før etappene startet.

Anders syntes bilen gikk tungt på fredag, så vi byttet mapsensor i motoren, så lørdag ble den mye bedre. Vi fikk bedre flyt på SS4, og følte vi kunne ta i litt på SS5, for å ta igjen forspranget til bilene foran. Men så skjedde det; en kilometer før mål på SS5 kom vi altfor fort i en svak sving over en bakketopp. For å unngå å rulle ut i en myr, rettet Anders opp hjulene og styrte oss rett frem, slik at vi hoppet over en bekk og ned på myra istedenfor. Det tok tid før publikum kom og fikk dyttet oss opp fra myra, men vi kom oss videre. Vi tapte nok i hvert fall 40-50 sekunder på utforkjøringen. Pluss at vi bøyde høyre bærebro, så bilen var ikke god å kjøre. På SS6 fant vi ut at vi måtte ta det med ro siden bærebroen var ødelagt. Til tross for den rolige kjøringen fikk vi andre beste tid i klassen på denne etappen, 1,9 sekunder bak etappevinner Kjetil Finstad.

Så var det tid for service, og med flinke mekanikere er det utrolig hva man rekker på 30 minutter. De byttet bærebro, vasket bilen og sjekket over motor og drivverk, så bilen ble som ny.
Deretter bar det opp til SS7, der vi ble stående i lang kø. På grunn av en stygg avkjøring på SS6 ble løpet midlertidig stoppet mens vi ventet på utfallet av ulykken. Da det ikke var like alvorlig som de først antok, ble løpet startet igjen, men etappe 8 og 9 ble kansellert, for å kunne holde tidsplanen.

Vi startet på SS7 og hadde en grei flyt, men ikke bra nok. Vi mistet nok konsentrasjon litt begge to på grunn av ulykken på SS6, men vi fikk tredje beste tid, kun 2,7 bak etappevinneren, Anders Kjær.
Deretter kjørte vi rett til SS10, den siste etappen.
Vi tok det pent inne på SS’en, for vi skulle til mål. Så det ble ikke noen bra tid, men bare 2,3 sekunder etter førstemann.

Så kjørte vi over målrampen og til parc fermé.
Etter en god dusj og litt avslapning på hotellrommet var det premieutdeling rallyteltet i Bryggegaten i Mandal og deretter en god middag!

Det ble en grei 3. plass i klassen og 29. plass totalt ? 1.53,7 bak vinneren, Anders Kjær!

Mitt neste løp blir Rally Lillehammer.
Vi sees!

Anders