4. plass på Sørlandet

Under årets første grusløp i Rally NM var Anders Larsen kartleser for Trond Svenkerud i hans Ford Fiesta ST. Etter kun en test, fungerer de to bra sammen i bilen, men spenningen var likevel stor før start. Og allerede tidlig i løpet viste det seg at spenningen skulle stige ytterligere. De traff nemlig på elg i rallyløypa! Rally Sørland er et et todagersløp bestående av 9 fartsetapper og transportetapper på til sammen 322 km.

Løpet startet fredag kveld, først med en publikumsetappe nær sentrum av Mandal, for så å fortsette med to etapper i Marnadalområdet.


Og det var nettopp på den tredje etappen at en elg bestemte seg for å krysse veien samtidig som Svenkerud og Larsen kom kjørende. Fra en skrent på venstre siden av bilen, sprang den på skrå og landet rett foran bilen og ut av veien på andre siden med et byks. Den unngikk med nød og neppe å sparke i bilen. Men guttene ble noe forskrekket.
– Vi kvakk til, og begge kom med ord som ikke egner seg på trykk, forteller Anders Larsen, men vi fortsatte i samme driv som før.

Og det er ikke første gang Trond Svenkerud treffer på skogens konge i et rally. Under Numedalsrally i mars passerte han en elg på snødekket skogsvei, og klasket til elgen bak med det høyre speilet.

Resultatmessig gikk helgens løp ikke veldig bra, selv om ting fungerte i bilen.
– Løpet her nede har veldig krevende veier, noe jeg har stor respekt for, forteller Trond Svenkerud. Tempoet manglet, rett og slett. Bremser for tidlig og taper tid på det.

Anders Larsens neste løp er om 14 dager. Da er det to løp samme helgen; Lillehammer på lørdag og Grindalsmoen (Elverum) på søndag. Disse løpene inngår i sprintrallycupen og NMK rallycup, og Larsen skal igjen lese for Even Moan i hans Toyota Celica GT4. Håpet er å holde på ledelsen Larsen har i rallycupen for kartlesere.