4. plass totalt i Elverum

Kartleser Anders Larsen (17) fra Hønefoss leste i helgen noter for Vegard Gjellum (19) fra Sigdal, og sammen kjørte de lørdag inn til en meget bra 4. plass i Rally Elverum. Anders Larsen skulle egenlig lest for Even Moan i hans Toyota Celica, men bilen ble ikke klar i tide, så Larsen steppet inn som kartleser for Gjellum i hans Nissan Sunny GTi-R istedenfor.

Gjellum og Larsen har ikke tidligere kjørt sammen, men dette så ikke ut til å være avgjørende. Første fartsprøven på en knapp mil gikk greit, samarbeidet i bilen gikk uten problemer og de kjørte inn til en femteplass.

– Vi fant fort rytmen, så kjøringen gikk helt greit, sier Gjellum.

Andre fartsprøven var en del av Rally Norways 9. og 18. fartsetappe, noe den også bar preg av. Den var tidvis svært sporete, men guttene kjørte bra og inn til fjerde beste tid.

Tredje og siste prøve gikk bra til like før mål. Da fikk de fronten kraftig ut i snøen og Gjellum måtte jobbe litt for å få bilen på rett kjøl igjen. Så her tapte de noen sekunder og kom inn til en åttende tid. Men dette utgjorde ikke noe for sluttresultatet, og til slutt endte de på en meget bra fjerdeplass totalt, av over 50 startende biler.
– Vi må si oss meget fornøyd med en 4. plass totalt, bilen er jo ikke av de nyeste, forteller Anders Larsen fornøyd.

Nå ser de begge frem til neste helg, da den tredje NM-runden i rally, Numedalsrally 2007 går av stabelen. Der er det til nå påmeldt nesten 140 biler. Da skal Anders Larsen igjen lese for Even Moan om hans Toyota Celica blir klar.