Brutt løp i Danmark

Det som så ut til å bli en fin dag i Roskilde med dansk mesterskap i rally på asfalt, samt norsk Peugeotcup, skulle vise seg å bli en kortvarig affære.

Det hele startet med gjennomkjøringsinnsjekk, der vi fikk roadbok, og diverse papirer + klistremerker til bilen.

Vi kom oss til prøvene, og skrev noter så blekket sprutet. Anders pleier ikke skrive noter selv til vanlig, så det var litt uvant til å begynne med, men det gikk bedre og bedre utover dagen.
Fredagen ble avsluttet med støykontroll og teknisk kontroll.

Lørdag var det tidlig opp, og vi var spente på været, og det så rimelig mørkt og vått ut. Vi kom oss til serviceplassen der bilen sto, og vurderte om vi skulle kjøre på tørrværsdekk eller regnværsdekk. Vi kom fram til at vi skulle kjøre på tørrværsdekk med mykeste blanding. Alle andre som hadde, kjørte på regnværsdekk. Men siden det bare var litt vått, og ikke noen vanndammer, burde tørrværsdekk være bra.

Vi startet fra rallysentrum, og kom oss til starten på SS1. Der var det ca. 30 minutter forsinkelse. Været så usikkert ut, men det holdt seg.
Vi fikk startet på SS’en, kjørte 3 svinger før det sa «knekk». Det var drivakslingen på venstre side som røk tvert av inne i girkassen. Det betydde at rallyet var over for vår del. Dette var en rundbane-prøve, vilket betydde at målområdet var 200 meter unna, og vi kunne korte ned med 2 runder og kjøre rett ut av prøven.
Der fikk vi servicemannskapet til å hente bilen og oss, deretter pakket vi, og dro hjemover mot Norge igjen.

Synd at det ble så kort rally, vi fikk bare kjørt 3-400m og det er kjedelig når en har reist så langt for å delta, men slik er rally.

Mitt neste rally blir med stor sannsynlighet Rally Larvik. Der skal jeg lese for pappa, Glenn, noe jeg ikke har gjort siden Rally Lillehammer. Jeg gleder meg virkelig til det, og bruker tiden fram til rallyet til forberedelser.

Håper vi sees.

Anders