Brutt løp på Finnskog

Anders Brynildsen fra KNA Varna og kartleser Anders Larsen fra NMK Hønefoss hadde definitivt ikke hellet med seg i helgens Rally Finnskog. Det som skulle være et løp med bra oppsett på bilen, endte i brutt løp på siste etappen. Torsdag før løpet var Brynildsen på test, og mente selv han hadde funnet et godt oppsett, med god hjelp fra svensken Jonas Kruse. Alt så derfor bra ut for et godt resultat i årets andre NM-runde.

Men problemene begynte allerede på første fartsetappen. Da gikk motoren varm 5 km inn på etappen. Og det samme skjedde på andre etappe. Da stoppet de etter mål, fant vann i bekken, men tapte masse tid.

På service trodde de at problemet var fikset, men ut på tredje etappen fortsetter motoren å gå varm, men kommer til mål.
På fjerde etappen var det ikke motoren som var det største problemet, men en utforkjøring like før mål,der de tapte ca. 9 minutter. Femte etappe gikk greit, men de slet fortsatt med varm motor.

På siste service byttet de dekk og igjen ble kjølesystemet gått over. Guttene vurderte å bryte, men bestemte seg for å prøve siste etappen også. De tok med ekstre kjølevæske til påfylling rett før siste etappen, for å være på den sikre siden.

Sjette og siste etappen startet bra, men så fikk de sleng på bilen og bakenden smalt inn i brøytekanten, så hardt at oljekjøleren fikk et slag. Den kom da borti hjulet og ble revet i stykker.

Og med startnummer 22 av 132 biler, sier det seg selv at guttene også fikk sett litt billøp denne dagen, før de fikk med seg bil tilbake til basen.

Alt i alt kan vel dette sies å være en mindre vellykket helg, og nå håper begge guttene på bedre lykke i Numedalsrally om 14 dager.

Anders