Endelig Rally Bohemia!

Endelig var det min tur til å lese for Pappa i Rally Bohemia. Det er jo hans fjerde år det nede, men jeg har ikke vært gammel nok før i år. Så forvantningene var høye, kanskje litt for høye, for nedturen ble stor da vi på starten til femte etappen måtte bryte med girkassetrøbbel.

Vi kom tidlig ned til Mlada Boleslav, og fikk sett oss litt rundt, spilt litt golf og shoppet litt før mekanikerne kom og alt startet.

Gjennomkjøringen gikk greit og vi var førnøyde med notene. Vi kjørte bare igjennom to ganger på hver etappe, selv om man her fikk lov å kjøre tre ganger på hver. Teknisk gikk også greit og bilen kom igjennom støykontroll, veiing og det tekniske. Så var vi klare.

Pappa ville kjøre shakedown for å teste litt noter og dekk, og det er jo greit. Jeg har jo dessuten ikke lest for ham siden Rally Hedemarken 2006. Etter shakedown fikk mekanikerne litt å gjøre, for det elektriske var litt i ulage, og en demper måtte fikses på.

Selve kjøringen på etappene gikk greit, notene stemte og alt var bra, bortsett fra litt fusk i motoren på grunn av det elektriske problemet. Men så på starten til SS5, var det raklelyder fra motoren i nesten alle gir, og vi fant ut at det var best at vi ga oss mens leken var god. Det kunne fort blitt bråstopp om girkassen plutselig låste seg i høy hastighet inne på etappen.

Det var synd at dette skjedde, for vi lå på en andreplass i klassen, av totalt 10 startende. Så resultatmessig frem til SS5 var vi fornøyde. Men av og til går det ikke vår vei. Vi håper på gjentagelse neste år. For at det er et gromt løp, er det ingen tvil om. Det kan ikke sammenlignes med noe løp her til lands.

Jeg gleder med allerede til neste gang!! Da skal vi fullføre!

Anders