Ferdig med årets sesong

Selv om det gjenstår ett løp, er min sesong definitivt over for i år. Hva som skjer neste år, er fortsatt usikkert, men vi har mange baller i luften om dagen. Det første som skjer, er NMKs premieutdeling første helgen i november, der jeg mottar andrepremien for kartlesere i juniorklassen.

Årets sesong endte meget bra for min del. Det ble en andreplass i NMK Junior Rallycup for kartlesere, noe jeg er meget godt fornøyd med. Jeg må innrømme at jeg ikke tenkte på denne cupen i starten av sesongen, men da sommeren nærmet seg fikk jeg øynene opp. Med flott og verdifull premie, blir det satsning på NMK Rallycup for meg neste år også, i tillegg til at jeg har mål om å avansere på NM listen for kartlesere, der jeg i år endte på en 15. plass.

NMKs premieutdeling er 3. november, og jeg skal selvfølgelig være tilstede. Premien, som er fire halve startkontingenter for neste år, gjør at jeg bidrar økonomisk i det teamet jeg kjører for neste år.

Vintersesongen
I år har jeg lest for flere førere. Først for Even Moan i hans Toyota Celica i klasse A8, men turboen raste allerede på Gol under NM åpningen og vi rakk ikke å få bilen klar til neste NM-runde på Hadeland. Der ble det i stedet et lite innhopp i hos Trond Lyseng i hans Nissan Almera, der det ble klasseseier i klasse 9.
Deretter ble det to løp i klasse N4, først Sigdalsrally med Magne Svardal i Mitsubishi og Rally Elverum med Vegard Gjellum i Nissan Sunny. Så var det klart for Numedalsrally med Even, for da var turboen frisk igjen, fulgt av Rally Hokksund og Rally Stavanger, også i Celicaen.

Sommersesongen
Startet med å lese for Trond G. Svenkerud i hans Ford Fiesta (N3) på Rally Sørland, der vi nesten traff en elg. Deretter fulgte Rally Lillehammer, der Even stilte med ny bil, en Ford Fiesta S1600 (A6).
Det fungerte bra med Trond og vi kjørte sammen på Aurskog Høland og Rally Trøndelag.
Deretter to asfaltløp, Flesbergrally og Rally Larvik med Even i Fiesta S1600, før jeg avsluttet med et innhopp hos Sebastian Andresen i hans Peugeot 206.

Takk til sponsorer
Jeg må også takke mine sponsorer for 2007-sesongen. Jeg har jo en del utgifter med denne hobbyen, og uten mine sponsorer hadde nok ikke dette vært like enkelt. Jeg håper og tror jeg har dem med meg også neste år, og jobber også med dette.

Neste år
Hvem, hva og hvor neste år, er ikke avklart helt ennå. Vi jobber med flere baller, og håper at det vil falle ned på noe som gjør at jeg kan vidreutvikle meg i riktig retning. Jeg har fått flere tilbud om seter, men må vurdere nøye hva som gir både meg og den nye føreren mest. Det skal stemme 100% mellom oss, og derfor er det ikke bare å hoppe inn i en hvilken som helst bil heller. Men det ser meget bra ut for neste år, og jeg er i alle fall like tent og klar som før.

Gleder meg allerede til neste sesong selv om ting ikke er helt avklart, men jeg håper på det beste!

Anders