God asfalttrening i Flesberg

Teamet stilte i helgen med to biler, både Even og Glenn ønsket å få litt kjøring før Rally Larvik om snaue 14 dager. Even trengte dessuten å få bort litt ratt-rust, siden det ikke er blitt mye kjøring i år. Og Glenn og Hanne trenger notetrening.

Even har slitt med å få på plass deler, etter uhellet han hadde i Stavanger. Noen deler kom, men det viste seg at skadene var større enn først antatt. Og de siste delene slet han med å få tak i, og var heldig å få hjelp av John Haugland som tok med de siste delene fra England for 14 dager siden.

– Etter at bilen ble snoret opp, og sjekket at den var rett etter smellen, har den også blitt veid opp på corner vekter for å forbedre vekt balansen i bilen, forteller Even. Men i iveren etter å få prøvd bilen, ble nok noen små panser låser glemt, og ved en rask aks test, blåste panseret opp og tok med seg grill, tak scoop og front rute.
Dette skjedde da bare to dager før Flesbergsprinten, men med hjelp fra Stian’s Bilglass ble dette raskt fikset.

Så var endelig dagen kommet for å prøve bilen, og spenningen var vel omtrent like stor som første gang bilen ble prøvd.
– Vi bestemte oss for å kjøre safe, og ikke tulle oss bort, som vi gjorde i Stavanger, da kjøringen der ble litt for ivrig, sier Even.

På Flesbergsprinten var det lagt inn mange sjikaner for å holde snitthastigheten nede, og man får tidstillegg ved å berøre sjikanene.
– Vi valgte derfor heller å ta det rolig i sjikanene, og ikke pådra oss noe ekstra tillegg som vi gjorde for to år siden, da vi hadde en «strike», i første sjikane og fikk ett minutts tillegg, forteller Even. Og da vi kom til den første sjikanen, viste det seg at servoen ikke hang helt med, så vi hadde ikke noe annet valg enn å ta det helt med ro, og dermed tapte vi masse tid i alle sjikanene.

Når det gjelder resten av kjøringen fungerte det bedre og bedre utover dagen, og både rattrust og tvilen til de selvskrevne notene ble borte.
– Vi var storfornøyde etter å ha fått verdifull trening til Rally Larvik som er neste NM-runde, selv om vi burde vært høyere oppe på resultatlistene, avslutter Even. Og vi må si oss fornøyde med andreplass i klassen, og 4. plass totalt. Siden dette bare er andre gang vi kjører Skodaen, mangler vi erfaring med bilen og oppsett, men håper å komme sterkere tilbake i neste rally.

Glenn og Hanne ønsket å få litt notetrening, siden Hanne er temmelig fersk i noteskriving og -lesing. Hanne er bare 14 år, og for tiden Norges yngste kartleser. Flesbergsprinten er Hannes andre løp med noter, og det første på asfalt.
– Det gikk bedre og bedre med notene utover dagen, forteller pappa Glenn, som forøvrig sliter med å få bilen til å gå skikkelig. Den fusker og hoster litt innimellom uten at han helt finner ut av hva som er galt.

– Vi er fornøyde med tidene, til tross for problemene, avslutter han.

Nå er det opplading til Rally Larvik, og Glenn håper å få orden på bilen innen det. Even er stort sett klar med bilen, men håper å få testet litt oppsett før Rally Larvik. Så om noen har en asfalt-testvei vi kan benytte, er det bare å si fra.