Ikke helt etter planen

205a

Årets første løp, og det første løpet med den nye Skoda WRC, gikk ikke helt etter planen for Even og Anders. De traff noe hardt allerede på andre fartsprøven, og måtte bryte.

– Vi startet riktig nok pent, som planen var, men da vi kom på ss2 og ble sendt ut rett før Frustøl i en Focus WRC, ble nok temperaturen litt for høy inne i bilen, i forhold til i dekkene, sier Even. Frustøl hadde allerede kjørt en runde og fått litt lunk i dekkene, mens vi hadde stått på start noen minutter, så våre dekk var kalde.

De hadde Focusen tett etter seg på det smaleste partiet, men klarte å lage en liten luke ut på de raske partiene, og da Even så at de hadde klart dette, tenkte han at de skulle strekke ut litt til. Dette stemte nok ikke helt, for det ble nok gasset litt for hardt, på litt for kalde dekk, og de bremset altfor sent inn mot et veidele.
I tillegg til altfor høy fart, klarte Even å kvele motoren, så han fikk ikke brukt brekket, men dundret i stedet sideveis inn i en 20 cm høy granitt fortauskant. Fortauskanten ga naturlig nok ikke etter, men det gjorde bilen, noe så resulterte i brutt løp.

– Dette var utrolig synd, for vi hadde trengt hele løpet til kjøretrening med den nye bilen, sier Even.

Nå er det bare å få bilen i orden igjen. Så skal det trenes før neste løp, så de er litt bedre forbredt til å takle slike situasjoner. Smellen i Stavanger kunne kanskje vært unngått, om de hadde hatt mer kjøretrening i Skodaen.

Til tross for brutt løp, er Even egentlig veldig fornøyd. Det ble jo litt kjøring, og bilen er akkurat som han vil ha den. Så nå gleder han seg stort til mer kjøring. Egentlig skulle han deltatt på Bjerkesprinten forstkommende helg, men delene til Skodaen lar vente på seg. Så neste løp for Even og Anders blir asfaltrallyene Rally Lillehammer og Grindalsmoen Rallysprint 24. og 25. april.