Klasseseier i Almera på Hadeland

I årets andre NM-runde i rally ble det klasseseier på Trond Lyseng og Anders Larsen fra Hønefoss. De kjørte kontrollert inn til seier på Rally Hadeland på perfekte vinterveier i minus 18 grader. Sent fredag ble det bestemt at det var Anders Larsen som skulle lese noter for Trond Lyseng i hans Nissan Almera denne lørdagen på Hadeland. Noen felles gjennomkjøring ble det ikke denne gangen, da Larsen først var reservekartleser for Tord Linnerud, og derfor var med ham på gjennomkjøring.

Dette så ikke ut til å hemme satsningen stort. De trodde de hadde startet første etappen rolig, men det viste seg at det ble bestetid i nasjonalklassen da de slo nærmeste konkurrent med omtrent 15 sekunder.

– Ting stemte mellom oss fra første stund, forteller Larsen, selv om det var første gang jeg leste for Trond.

Andre fartsprøven stemte også bra, der de satte en ny bestetid, før de dro inn til første service. På service ble det byttet til nye dekk foran og andre dekk bak i håp om at dette ville forbedre festet noe.
Etter service var det tre nye fartsprøver som skulle kjøres; SS3, SS4 og SS5. Det ble en grei tid på tredje prøven, og fjerde prøven likte ikke Lyseng noe særlig og tok det pent. Til tross for rolig kjøring, tapte de bare er drøyt sekund på dette, noe som ikke gjorde det helt store utslaget på totallisten. På femte prøven var det litt mer attakk igjen, der de satte nok en bestetid med 7 sekunders margin.

På siste service var det ikke noe spesielt bilen trengte, så guttene benyttet tiden til å varme seg og spise litt før de la ut på de to siste og avgjørende etappene.
– De to siste etappene gikk fint til tross for et par tilbud som vi avviste, sier Larsen. Vi roet tempoet litt på slutten på siste for å sikre seieren.

Med seier på se to siste etappene endte ekvipasjen dermed på en 25. plass totalt, av 103 startende biler, noe som kan sies å være en meget bra prestasjon med en helt original Almera. Og klasseseier ble det i klasse 9, med en margin på 2,06 minutter til Sivert Johansen i en Opel Astra Kitcar.

Arrangementet og stemningen var flott og vi følte løpet gikk fint uten problemer på de utrolig fine veiene på Hadeland, avslutter Larsen.

Trond Lyseng vet ikke helt når han skal kjøre igjen, men Anders Larsen har håp om nytt rallyløp allerede til helgen. Da går Sigdalsrally av stabelen, og han håper at hans faste fører Even Moan, får sin Toyota Celica klar.