Klasseseier i Larvik

I helgen gikk Rally Larvik av stabelen. Det var årets nest siste NM-runde og det var et rent asfalt rally. Med noen små problemer med bilen dagene før avreise, så det likevel ut til at det skulle bli en bra helg.

Fredagen begynte med gjennomkjøring og noteskriving. Vi fikk notene til å stemme, og de var skikkelig bra. Mot slutten av dagen bar det på teknisk kontroll med bilen. Ingenting galt ble påpekt, og vi gjorde de siste forberedelser med bilen og papirarbeidet.

I strålende sol lørdag morgen gikk starten fra Fredrikshavn Verft i Stavern. Derfra bar det opp til Larvik for de tre første fartsprøvene.

Vi åpnet litt rolig på SS1, men fikk fort flyten og ga litt gass. SS2 gikk bra, fin flyt der også. SS3 som var rene berg-og-dal-banen, var bra helt til litt utpå, der vi fikk et kjempetilbud, og bakenden på bilen skle ut for oss i en skarp venstresving over en bakketopp, og vi skled langs den dype grøftekanten ned til bunnen av bakken. Det endte vi opp mot kjøreretningen, rett foran moren min, Christin, som sto der og fotograferte. Vi fikk stramme blikk og en streng pekefinger, før vi dro av gårde igjen.

Inne på service etter tre etapper, ble det konstatert at vi hadde flaks som hadde kommet oss dit, for høyre framhjul hadde løsnet litt fra forstillingen, og kunne falt av når som helst. Dette fikset serviceteamet til Tord Linnerud med et smil, og sjekket over resten av bilen samtidig.
Da vi reiste ut fra service, fant vi ut at vår konkurrent hadde brutt på grunn av tekniske problemer. Dette førte til at vi var sikret klasseseier, om vi bare kom oss til mål.

De to neste etappene var vi nok litt reserverte i forhold til «tilbudet» vårt på den tredje etappen. Deretter gikk bedre og flyten kom tilbake og fikk et bra tempo som ga gode tider.
Vi kom i mål, og resultatet ble klasseseier i kl. 7 og en 24. plass totalt av 74 startende.

Det er en stund siden jeg satt på i Peugeoten, men det viste seg å fungere fra første stund, samt at bilen var 100%, noe som resulterte i litt fart og spenning.

Nå er det knappe 14 dager til NM-finalen kjøres på Hedmark, og det blir nok en kruttsalve av en avslutning på sesongen.

Jeg gleder meg veldig til løpet, selv om jeg ikke vet hvem jeg skal lese for ennå.

Anders