Lærerik helg med Tord Linnerud Motorsport

Det har vært en spennende og lærerik helg sammen med teamet til Tord Linnerud. To dager med test var bra for både Tord og meg. På lørdag var Ragnar Engen på plass i kartleserstolen, så da ble det fotografering og observering på meg. Vi var også litt på service, og jeg fikk med meg litt om forskjellige diffprogrammer og teorier, samt hvordan disse fungerte i praksis.

Tord og Ragnar fikk testet litt, og byttet girkasse og diff noen ganger, og prøvde forskjellige oppsett av diffene. Til slutt fikk de bilen til å fungere med den diffen de ville, mørket kom og dagen var over.

Vi avsluttet dagen med en god middag på overnattingen, også dro Ragnar. Vi spilte litt kort og så VM sendingen fra Svenskerally på TV før vi tok kvelden og ladet opp til nok en dag med test.

Søndagen kom og kuldegradene uteble ikke. Det var vel -28 grader da vi våkner på morgenen. Vi i reiste opp på testveien for og justere litt videre, mest dempere / fjærer og stabbstag, men også 2 forskjellige diffprogrammer.

Vi startet med å kjøre noen turer på noen forskjellige diffprogrammer og tok tiden. Lesingen av noter gikk kjempefint. Var enkelte noter som ikke var helt til riktig timingen, men bra for det. Tid for litt justering på service, og mer kjøring for å kjenne på bilen og se på tiden. På de neste turene satt notene som et skudd, og samarbeidet i bilen fungerte svært godt!

Vi forsatte utover dagen, og kjørte tidene både opp og ned, og endre til slutt med en tid som var 2-3 sekunder raskere begge veier enn de tidene vi jevnt hadde kjørt på. Og da sa vi oss fornøyd.

I tillegg til Tords eget team av mekanikere, var også to franske mekanikere, en fransk ingeniør og en støtdemperspesialist med.
Dette var MEGET lærerikt og interessant.

Jeg takker Tord og teamet for en utrolig hyggelig helg med testing og jeg lærte mye om oppsett i alle mulige kanter og vinkler. Jeg fikk mye ut av denne testen, bare av det jeg lærte. I tillegg fikk jeg kjørt ca. 12 mil fart med Tord i 206’n. Og ekstra hyggelig er det å høre at Tord også er fornøyd.

Igjen en stor takk til Tord og teamet for at jeg får sjansen og muligheten til å være med på test, og vise hva jeg kan og ikke minst, LÆRE MER…..

Nå er det ikke lenge før jeg setter kursen mot Hamar og Rally Norway, der jeg er funksjonær på SS11/15.

Anders