Langtur til Bergen

Denne helgen ble det en tur til Moldegaarden i Bergen på landstevne. Alt i alt en vellykket helg, og jeg fikk årets første bad i sjøen.

Kajan fikk boks i gjestestallen og sto fint der hele helgen. Lørdag var vi påmeldt i MB:2 og søndag var det klassen FEI’s innledende for Junior.

Lørdag startet vi med en shoppingtur til Horze for å kjøpe hvite benbelegg. Så var det tid for å stelle og flette. Jeg satset på at kort oppvarming var tingen, så vi varmet kun opp i 17 minutter. Kajan var veldig fin i oppvarmingshallen, men ble desverre litt tung da vi kom ut på konkurransebanen. Han virket grei nok under travprogrammet, men ble tyngst i galoppen. Vi endte på 55,2%.

Søndag gikk det bedre til tross for forberedelsene. Kajan og jeg skulle på en liten skrittetur i området, og vi fant ut at å vasse med vann til høvene var fint. Og det syntes Kajan også, helt til det kom en bølge på bakbena hans. Han skvatt, og hoppet sidelengs utover i vannet. Jeg fikk hjertet helt opp i halsen og trodde at vi kom til å drukne eller noe. Etter 20 meter med hopping utover datt jeg av, mens Kajan fortsatte 20 meter utover med meg på slep.

Til slutt gikk det opp for han at det gikk ikke an å hoppe over vannet, og han måtte bare innse at han ikke kom seg ut av vannet ved å løpe utover. Jeg måtte svømme inn igjen fordi det var litt dypt der. Kajan mente dette var en veldig stor sølepytt! Jeg hadde jo selvfølgelig stevneklær under overtrekksbuksen, og mobilen i lommen. Den tok kvelden, jeg ble gjennomvåt, og Kajan følte seg egentlig ganske fornøyd.

Etter en nedtur kommer det en opptur!
Jeg måtte ri i våt ridebukse og våt stevneskjorte, for det rakk ikke å bli tørt, men fikk det til for det. Kajan var kjempefin på oppvarming og jeg varmet kun opp i 20 minutter. Under programmet gikk det over all forventning! Kajan var helt super, og han hadde god galopp og baken med seg i byttene. Alt i alt fikk vi 58,1%.

Veldig fornøyd med dagen!