På test med Tord Linnerud

I dag har jeg vært med Tord Linnerud på grustest i hans Peugeot 206 WRC. Det var lærerikt og moro, og jeg blir gjerne med flere ganger.

Først var vi ute langs veien og tok bilder mens Tord testet oppsett på bilen. Tord kjørte noen rolige turer før han måtte inn på service for å justere litt.

Deretter kjørte han noen turer til før det var ny service og justeringer. Vi grillet litt i servicepausen, og jeg benyttet anledningen til å skrive av notene til Ola Fløene. Vi pratet litt og jeg fikk noen tips av ham.

Da grillpausen var over, var det bare å ta på seg kjøredress og hjelm for å teste med Tord. Vi kjørte først rolig innover, for å varme motor og drivverk, så på vei tilbake var det full fart. Tord dro i gang og det putret og smalt mens han puttet på gir. Jeg leste noter, og syns det var utrolig morsomt. Det var en forholdsvis rask vei, med en del «krøn» og svake svinger, men også noen krappe svinger, der det var glatt. Notene fungerte helt bra på veien inn mot service. Så klart manglet det litt på timingen, men siden det var første turen min i en WRC bil, var jeg storfornøyd med jobben.
Vi kjørte noen turer til, og notene og timingen ble veldig bra, i følge Tord selv. Tord syns bilen ble lettere å kjøre, men han er ikke helt i mål med testingen ennå.

Det var en utrolig artig å få prøve seg i Tords bil, og ikke minst en lærerik dag for meg. Takk til Tord for at jeg fikk lov å prøve samt til Ola for fine tips.
Dette var også en fin test for å få litt fart i kroppen før Aurskog Høland Rally neste helg, der jeg skal lese for Even Moan i hans Toyota Celica GT-4.

Anders