Romjulsrally med vadestøvler og snorkel

Årets absolutt siste og neste sesongs første rally gikk av stabelen i Elverum lørdag. Romjulsrally hadde rekordmange til start denne gangen. Anders Larsen og Anders Brynildsen stilte til start i Brynildsens Mitsubishi Lancer EVO 7, en bil han bare har kjørt to løp med tidligere. Så med nesten ny bil på nytt føre og med ny kartleser, skulle dette være opplading og test til 2008 sesongen for hele teamet.

Veiene i Elverumstraktene var isete med lite snøkanter, noen steder var det dessuten bare grus. Fredag kveld kom det litt snø, men nesten alt regnet bort i løpet av natten. Så det så ut til å bli et særdeles vått rally.

Guttene hadde bestemt seg for å ta dette løpet som en test for å bli kjent med hverandre og bilen. De kjørte i gjennom alle 3 strekkene (5 fartsetapper) to ganger, og fikk ting til å stemme. Kjemien mellom dem i bilen var perfekt, selv om det var første gang i samme bil. Rallybilen skulle ikke komme til Elverum før lørdag morgen, pga. manglende deler, så de benyttet kvelden til å slappe av.

Lørdag morgen kom serviceteamet med rallybilen og dro rett til teknisk kontroll og deretter til en særdeles våt serviceplass på Starmoen Motorsenter utenfor Elverum. Starten gikk kl. 10:30 og deretter skulle tre fartsetapper kjøres før service.

– Vi dro igang og fikk bare kjørt et par hundre meter før vi oppdaget at det var noe galt med motoren, forteller Anders. Den gikk slett ikke som den skulle. Den bare stoppet opp og ville ikke gå på høyt turtall.

Guttene kom seg gjennom de tre etappene og på service fikk de hjelp av mange for å finne ut av problemet. Etter mye grubling og testing, fant vi ut at det var noe galt med luftmengdemåleren. Ledningen var løsnet, som resulterte i at motoren ikke fikk nok luft og dermed ikke ville gå skikkelig.

Så på de 2 siste etappene kjørte guttene med en bil som fungerte, men med mye tapt tid, var det bare å konsentrere seg om kjøringen og ikke resultatene. Rett før siste etappen knakk håndbrekket, så de var uten det på den femte og siste etappen som gikk på motorbanen og området rundt.

– Jeg er veldig fornøyd med helgen og gleder meg til 2008 sesongen. Og i neste løp starter vi med bil som virker og skal utvikle oss videre sammen, avslutter Anders.

Alt i alt ble det en vellykket trening når motoren virket igjen, selv om det ikke ble de helt store resultatene. Det ble dessuten bestemt at guttene stiller til start i Sigdalsrally som er allerede neste helg. Deretter blir det full satsning i NM på Gol helgen etter.

Med andre ord: 2x Anders fungerer bra sammen!

Anders