Seier i ny bil

Uten å ha testet bilen på forhånd, var det to spente gutter som stilte med nyinnkjøpt Ford Fiesta Super 1600 til start i Rally Lillehammer i helgen. Og til tross for litt trøbbel underveis, holdt det til klasseseier. I helgen ble det kjørt to løp, først Rally Lillehammer på lørdag, deretter Grindalsmoen sprintrally på søndag.

Noe håp om topp-plassering hadde ikke Even på forhånd, han så dette som testing og innkjøring av bilen.


– På første fartsprøven klarte jeg å kvele motoren da starten gikk, så vi tapte verdifull tid allerede på starten av første prøve. Og slutten av prøven var grus, så der tok vi ingen sjanser, men kjørte bare pent til mål, forteller Even.

Utover dagen tro de mer og mer på gassen og klatret etter hvert opp til klasseseier, noe de er storfornøyde med, siden de ikke har hadde noen forhåpninger om god plassering etter å ha hatt bilen så kort tid.
Og litt flaks hadde Even og Anders også. På femte fartsprøven, inne på Hovemoen militærområde, så det nesten ut til at bilen måtte tilbake til Lyseng billakkering for retting og lakk, men for en gangs skyld hadde de flaks og klarte med millimeters klaring å unngå en stabel med traktordekk som var satt opp som sjikane.
– Fortsatt er bilen ny for meg, og det er veldig uvant å sitte så lavt i bilen, forklarer Even. Derfor er det vanskelig å kutte svinger og passere trange sjikaner, men med mer kjøretrening venner jeg meg til dette også, avslutter han.

Anders