Snømåking i Sigdal

Etter kun 4 mil med testing av bilen, stilte Magne Svardal til start i Sigdalsrally. Jeg skulle vikariere for hans faste kartleser, og var spent på både føreren og bilen. Magne fikk opp tempoet i bilen utover dagen, og selv med en liten avkjøring kom vi til mål.

Fredag var det gjennomkjøring. Og jeg fant fort ut når Magne ville ha notene så samarbeidet i bilen fungerte svært godt på gjennomkjøringen. Etterpå var det teknisk kontroll, før det var innsjekk og vi avsluttet dagen med litt mat og avslapping.

Lørdag startet vi rolig på den første etappen for å kjenne på bilen og finne en rytme i løpsbilen. Notene stemte, men uten særlig kjøretrening med bilen og ikke alt for mye erfaring fra 4WD kjøring før, ble etappetiden deretter. Magne hadde tross alt akkurat blitt ferdig med bilen og kun rukket å kjøre 4 mil med testing.

Men på den andre etappen kom vi sterkere tilbake, og fant flyten. Vi kjørte mye mer på momentet, enn på turtall som Magne var vant med fra Golf i nasjonal. Og vi kjørte inn til en femte beste totaltid.

På den tredje etappen skjedde det. Etter et par svinger på starten av etappen var det en ganske krapp venstresving i et veidele, der vi skulle prøve å kjøre på et høyere gir enn vi hadde gjort tidligere, for å kjøre mer på momentet i motoren. Men samtidig gikk det litt fortere, og vi havnet ut i grøften og der sto vi på snei og godt plantet ute i brøytekanten. Heldigvis var det mye publikum der, som hjalp oss tilbake på veien. Og så ble vi stående for å ta på oss alt kjøreutstyret og belter før vi kjørte videre. Så her tapte vi nesten 9 minutter.

Den fjerde etappen gikk fint og vi fikk en fin flyt og kjørte inn til en 6. beste totaltid, noe vi var godt fornøyd med. Og på siste etappe, ble det 4. beste totaltid, bare drøye 11 sekunder bak vinneren Anders Grøndal.

Det er mye å gå på for Magne i den bilen, han må bare bli bedre kjent med den og teste oppsett, så blir det nok mange gode resultater etter hvert. Dette var jo ment som trening for ham, og poengmessig, var ikke dette noe tellende løp. Men tross alt, ble tidene på SS2, 4 og 5 veldig bra.

Neste løp for meg blir Rally Elverum den 24. februar, og da skal jeg være med Even i Celicaen. Og i mellomtiden er det klart for Rally Norway der jeg skal være funksjonær på «Mountain» etappen, SS11/15. Jeg skal være «starter».

Anders