Suksess i Numedalsrally

Det ble en morsom og suksessrik helg i Numedal med en 8. plass totalt, selv med noen små problemer og litt snøvær. Forholdene var bra, gjennomkjøringen gikk prikkfritt og det så ut til å bli et kjempeløp. Vi startet rolig på en noe smal og teknisk førsteetappe, som var beryktet, men ny av året. Vi følte at vi ikke hadde fått det helt til, men kom likevel inn til en 11. beste tid.

Den andre etappen, Smådøla Nord, er en av Norges grommeste etapper. Vi fikk en god flyt og fart på bilen og riktig danset i vei, noe som var forferdelig morsomt. Og tiden ble faktisk ganske bra.

De neste tre etappene ble noe mer knotete, og bilen passer dårlig på slike veier, så her tapte vi litt tid. Men på den 6. etappen som var ganske rask, tok vi igjen litt tapt tid, for Celicaen er bedre på raske veier. Her kjørte vi inn til en 6. beste tid, 18 sekunder bak vinneren av løpet, Mads Østberg.

Og siste etappen var Smådøla igjen, denne gang motsatt vei.
Vi kom bra i gang, men jeg var ute av notene to ganger, men kom inn i dem igjen etter bare få svinger, så vi tapte ikke tid på det.Vi følte at prøven gikk greit, men det hold ikke til Evens B-seeding neste år. Litt bittert med 1,1 sekunds margin. Men målet var jo i utgangspunktet en 12. plass, for at Even skulle få C-seeding neste år også. Dette betyr at jo høyere seeding man har, desto lavere startnummer får man.

Vel i mål med fullført løp er vi fornøyde med en 5. plass i store gruppe A (WRC klassen), der det forøvring stilte 12 gromme biler til start. Og en 8. plass totalt. Og vi kjører tross alt en 15 år gammel bil, som forøvrig hadde 10 års jubileum i Numedal i år. For 10 år siden ble løpet vunnet av Henning Solberg i nettopp denne bilen.

Med NMK cup-poengene jeg fikk denne helgen, leder jeg nå juniorcupen for kartlesere.

Neste rally blir Rally Hokksund til helgen, og vi gleder oss.

Anders