Turbohavari på Gol

Det skulle vise seg at ikke alt skulle gå som planlagt denne helgen. Mountain Rally 2007 bød på flotte vinterveier, og alt lå til rette for et supert løp. Hindringer og motortrøbbel gjorde at resultatet ikke helt ble som forventet.

Fredag kveld lavet snøen ned, men ikke værre enn at innen vi kom, var mye av snøen i sporet borte igjen. Vi hadde startnummer 11 og startet relativt tidlig med tanke på at det var 103 startende.

Begge var spente før start, for det har ikke blitt mye trening før sesongstart. Vi åpnet derfor pent for å føle oss litt fram både på bilen og samarbeidet. Samspillet med noter og kommunikasjon fungerte svært bra, men det ble ikke noe kjempetid på den første fartsprøven.
Etter noen hundre meter på andre prøven sto Eyvind Brynildsen midt i veien med motorstopp, så vi ble stående og vente på ham, samt at vi ble liggende bak ham resten av etappen. Dette resulterte i et drøyt minutt i tidstap.
På SS3 gikk det bedre. Uten problemer ble det en 7. tid på prøven totalt.
Deretter var det tid for service og litt mat, før det var ut på to etapper til.

De to neste etappene gikk greit, selv om det ikke var noe spesielt morsomt med en stopp på SS4 da Martin Stenshornet hadde kjørt ut. Dette resulterte i køkjøring på resten av etappen som igjen ga enda mer tidstap.

Så var det tid for service igjen, og mekanikerene gjorde en bra jobb med å se over bilen, samt å lette den for is og snø.

Deretter var det ut på de tre siste etappene. Det begynte bra og det gikk greit unna. Dette var god trening for samarbeidet med hverandre inne i bilen.
Men så, på den åttende og siste fartsprøven havarerte turboen helt på starten, så vi kjørte gjennom etappen med varselblinkere på, og kom oss tilbake til Gol for målgang.

Vi fikk kjørt alle etappene, noe som ga god trening i bilen frem mot de neste løpene som står på terminlisten.
Nå jobbes det med å få bilen igang igjen etter turboraset. Håpet er at den blir klar til neste NM-runde på Hadeland om litt under 14 dager.

Anders