Utkjøring i Hokksund

Siste vinterløpet for sesongen er nå kjørt, og selv om det ikke ble en suksess for vår del, ble det gjennomført og vi fikk mer kjøretrening. Det som lenge så ut til å holde til en 2. plass totalt, endte i utkjøring 20 meter før målgang på siste etappen.

Allerede på første fartsetappe tapte vi tid da vi punkterte midt inne på etappen. Even og jeg trodde først det var clutchen som var gåen siden vi ikke hadde noe traction. Men vi fant fort ut at det var punktering da vi kom litt videre. På vei til neste etappe byttet vi til reservehjulet på 3 minutter og kom oss videre, og rakk akkurat tidskontrollen på SS2.

På den andre etappen gikk det bedre, uten punktering, men vi tapte nok ca. 5 sekunder på en stopp vi gjorde der Per Gulbrandsen hadde kjørt ut. Vi stoppet for å se om det hadde går bra med dem, for de hadde ikke kommet seg ut av bilen ennå. Til tross for stoppen, kjørte vi inn til en 3. beste tid totalt.

Den tredje etappen var strøket på grunn av dårlige forhold, så vi hadde ekstra lang tid på service, som forøvrig også var endret fra å være i Hokksund. Service var på Krogstad kjøpesenter, og vi hadde hele 1 time og 12 minutter å slappe av på.

Så var det ut på de samme to etappene en gang til. Den fjerde etappen gikk greit, og vi kom inn til 4. beste tid, selv om vi tok det pent der vi så varseltrekanter langs etappen. Så etter tre etapper lå vi på en delt tredjeplass totalt.
Og den siste etappen gikk bra helt til vi kjørte ut 20 meter før målflagget. I siste krappe høyresving kom vi utenfor sporene, og bilen gikk bare rett frem til tross for iherdige forsøk med brekk. Og vi endte godt ned i en lang skråning. Her gikk det 10 minutter før publikum klarte å få dratt og dyttet oss opp på veien igjen, men det ble fortsatt en 2. plass i klassen siden Bernhard Kongsrud kjørte ut allerede på første etappen og brøt. Totalt sett havnet vi på en 48. plass, noe som kunne vært en delt 2. plass totalt. Så skuffelsen var enorm.

Men, men, det er lite skader på bilen, så nå skal den klargjøres for sommersesongen. Og først ute er et asfaltløp i Stavanger den 21. april.

Dette gleder vi oss til.

Anders