Vel overstått Hallmesterskap

Denne helgen var det Hallmesterskap i dressur, som ble arrangert på Lefdals Rideskole. Kajan og jeg hadde trent mye og hadde store forventninger til helgen.

Stevnet var over tre dager og vi startet MB:2 på fredag og lørdag, og FEIs Lagprogram juniorer på søndag. 

Fredag var satt av som «testestevne» fordi jeg skulle teste en ny oppvarmingsmetode, noe som passet veldig bra siden HM ikke begynte før på lørdag. Den nye metoden gikk ut på å ri 3,5 time før start, og så bare skritte i 10 minutter rett før start. Det funket på den måten at han ikke var spent, men han hadde hadde ikke det store travet innenfor railen. Derfor kom vi oss gjennom programmet med ponnitrav og litt stiv galopp, og endte med 56,7%.

På lørdag gikk det mye bedre! Vi hadde nesten samme taktikken, men jeg varmet opp 15 minutter i trav og galopp i tillegg til skrittingen og økten tidligere. Det førte til at han fikk det store travet i programmet og flere rene bytter enn ventet! Det utrolige er at det endte med 60,3%! Den 60-prosenten har vi kjempet lenge etter, og endelig fikk vi den! Det var utrolig gøy, så tårene tittet frem.

Søndag gjorde jeg det samme som jeg gjorde lørdag, men han var enda mer fremme i traven. Galoppen gikk helt greit og vi hadde 2 rene bytter, og fikk 56,5%. 

Vi fikk 116,920% til sammen og ble nr 19 av 22 i Hallmesterskapet.