4. plass i Tsjekkia

Glenn og Tom André kjørte i helgen inn til en 35. plass i årets Rally Bohemia. Det var tredje året Glenn deltok, men det var første store utenlandsløpet for Tom André. Løpet i år inngikk ikke i EM, men i FIA European Rally Cup og det var 83 startende.

Første etappe på rallycrossbanen i Sosnova fredag gikk fint og Glenn og Tom André endte på en 3. plass i klassen og 41. plass totalt etter første dag. Guttene gledet seg til lørdagsetappene, selv om de håpet på bedre vær. Det regnet nemlig masse natt til lørdag, så dekkvalget ble naturligvis noe endret, da det også var meldt regn utover dagen. Lørdag skulle det kjøres drøye 390 km hvorav ca 155 av disse var fartsetapper.

– Det var vått og glatt, og mye gjørme på veiene, men det fungerte meget bra frem til en punktering på SS4, kan Glenn fortelle. Der tapte vi dessverre nesten 6 minutter.

På de to siste prøvene var det en bolt for lite i høyre forhjul, noe som gjorde venstresvingene litt mer spennende. Etter tidstapet i forbindelse med punkteringen, lå de fremdeles sist i klassen. På syvende fartsetappe kjørte gutta inn til andre beste tid i klassen.
På den siste servicen før parc ferme ble den siste bolten i høyre forhjul satt på plass, bremser ble luftet og bilen fikk en litt grundig sjekk.

Søndag ble det kjørt fire etapper. Under transporten til service kunne guttene fortelle at de syntes det gikk greit. De var litt usikre med hensyn til avansering resultatmessig. Deretter var det de samme to etappene igjen, før målgang ved Skodamuseet i Mlada Boleslav.

Totalt sett er ikke Glenn og Tom André helt fornøyde. De hadde håpet å ta mer innpå konkurrentene på den siste lange etappen, men et regnskyll ødela sjansene for dette.
Men tidene viste i alle fall at det er mulig å henge med de tsjekkiske A7 bilene. Glenn og Tom André kjørte inn til andre beste tid i klassen på seks av de 12 fartsetappene. Totalt endte guttene på en 35. plass.

Og de har allerede begynt å glede seg til neste års Rally Bohemia!