5. plass i store GrA

Da var Numedalsrally over for denne gang, og gutta kjørte inn til en respektabel 5. plass i WRC klassen denne gangen. Alt fungerte greit, og duoen må si seg meget fornøyd.

Med veldig lite løpskjøring i vinter, grunnet en deleleveranse som tok noe lang tid, var teamet klare for et vinterløpet i Numedal. Numedalsrally kan alltid sjalte med perfekte forhold, og det var nok sant nok en gang. Målsetningen il Even denne gangen, var å komme opp på en 12. plass totalt, for å beholde sitt tidlige startnummer, også neste år.

– Med en utrolig krevende 1. etappe, kom vi godt i gang, men det ble ikke noen stor tid her, forteller Even. Men vi hadde jo bestemt oss om å ta det med ro på denne på forhånd, legger han til, for det er oppover på den legendariske Smådøla-etappen vi vil kjøre fort.
Det er en etappe som er meget rask, og der man er oppe i mot 200km/t flere ganger. På denne etappen satt gutta en fin tid, som de også håpet på videre i løpet. Men på SS 3, 4 og 5 taper de litt tid igjen, da dette er etapper som er litt mer knotete, og der kjører de ikke like fort.

Inne på service for andre gang, bytter de hjul, og er klare for å ta igjen noe av det tapte på SS6 og 7, da disse etappene passer bil og mannskap mye bedre. På SS6 setter gutta en 6. tid totalt, noe de er godt fornøyd med.
– Utrolig moro å kjøre så fort med en så gammel bil, og det går fort når vi ligger på turtallsperren, sier Even med et glis, det er utrolig moro.

På dagens siste etappe, Smådøla nedover igjen, går det så fort at Anders falt ut av notene et par ganger, men det skal sies at det er mange som gjør det nedover der. De taper litt tid nedover, og de ender til slutt på en 8. plass totalt, 1,1 sekund bak 7. plassen, som ville gitt gutta en høyere seeding og dermed tidligere startnummer neste år.

– Litt surt å være så nære en B-seeding, men vi er storfornøyd med totalplasseringen, med tanke på at vi kjører en 15 år gammel bil og at det var 12 WRC-biler som stilte til start, sier Even.

Så til slutt må det også rettes en stor takk til mekanikerne, som nok en gang gjør en glimrende jobb på service.

Det har vært en super helg i Numedal, med perfekte veier og et godt arrangert løp. Nå er det bare å klargjøre bilen for neste helg, for da skal de kjøre Rally Hokksund.