Asfaltløpene over for i år

Etter litt hektisk forarbeid med bilene, kunne Even og Glenn sette nesen nedover til Larvik, men deg gikk bra denne gangen også. Begge skulle kjøre, noe begge hadde sett frem til i lang tid.

Glenn har slitt litt med en bil som ikke ville gå ordentlig, men med bytte av en sensor på motoren, håpet han at problemet nå var løst. I tillegg slet han med et hjullager som hadde røket flere ganger på den venstre forhjul, som også virket litt uforklarlig. Det røk etter kort tid både i Bohemia og Flesberg, men selv dette skulle bli bra i Larvik, da feilen ble lokalisert før reisen nedover.

Glenn måtte bytte ut kartleseren Hanne, med Hege V. Haldammen, bare dager før løpet. Dette fungerte helt greit, og Hege gjorde en flott jobb, til tross for at dette var første gangen i et stort løp. Hun hadde kun tildligere lest for Trond Svenkerud på Flesbergsprinten.
– Uten store ambisjoner startet vi helt greit, og bilen fungerte nogen lunde bra, forteller Glenn. Vi måtte en tur ut på jordet på ss4, og det var vel mer flaks en noe annet at vi ikke rullet der. Bortsett fra dette, gikk det midt i veien, og vi fikk bra flytt utover dagen.
De endte opp med klasseseier, og fikk 29. plass totalt av 79 til start. Klasseseieren var vel enkel, da de var eneste i klassen til start, men med tap av tid på utkjøringen, er vi meget fornøyd med tidene.

Even hadde med seg Anders i kartleserstolen. Skodaen ble gått over etter Flesbergsprinten, og ble klar til Larvik i siste liten. Gutta var meget spente i starten, og gledet seg veldig til å få kjøre ordentlig med Skodaen. Med en kort tur i Stavanger, og en liten test på Flesberg, var det nå klart for den store utfordringen i Larvik. De startet helt greit, og lærte seg å kjenne bilen utover dagen.

Et lite uhell på ss5 var det som skulle ødelegge resten av dagen. Det lå en stor stein i veien rett etter start på denne prøven, og som Even sa, det smalt noe enormt under bilen da vi måtte kjøre over den. Dette gjorde at starteren ble slått i stykker, sammen med skliplaten. Problemet kom da på ss5, da han kvalte bilen på start. Anders måtte ut å dytte igang, og de tapte over et minutt. Dermed gikk årets seeding i vasken, samtidig som de brøt på vei til målgang etter siste fartsetappe.

Dette var utrolig synd, men de jobber nå med å få bilen klar til Rally Hedemarken. Det mangler noen deler for å få bilen grusklar, men det ser foreløpig lovende ut til at dette skal ordne seg.

Glenn derimot, har nå lagt bilen ut for salg, og skal ikke kjøre Rally Hedemarken. At bilen nå er til salgs, er fordi det ikke blir mer kjøring før neste år, og han har en annen bil i tankene. Hva han ønsker seg er noe han vil holde for seg selv.