I mål i Rally Tyskland!

Glenn Larsen og Tore Hellerud var antageligvis kveldens lykkeligste da de kjørte over målrampen i Trier søndag kveld. 220.000 tilskuere har sett helgens løp i Trier-regionen. Start og mål var i Trier, mens serviceplass var ved Bostalsee. Totalt 1298 kilometer fordelt på 19 fartsetapper (ca. 355 km). Det var 57 startende, hvorav 38 fullførte løpet.

– Årets store begivenhet gikk over all forventning og vi har hatt en utrolig fin uke i Tyskland, sier en meget lykkelig Glenn Larsen. Vi har holdt det gående fra tidlig på morgenen til sent om kvelden nesten hver dag, så vi kjenner det i kroppen nå.

Det hele startet mandag, med administrativ innsjekk og litt orientering i området. Tirsdag ble serviceplass satt opp og på ettermiddagen var det klart for gjennomkjøring frem til klokken 22. GPS-sender ble hentet og satt inn i bilen.
Onsdag var det gjennomkjøring fra klokken 8-18, og service-teamet var på teknisk kontroll klokken 22.
Torsdag var det tett program, bilen fikk en lett service og helsjekk, og det ble ordnet med akkreditering for bruk av inboard, som det var gitt spesialtillatelse til fra ISC i England (som har TV-rettighetene). Fra parc fermé i Messeparken fikk deltagerne politieskorte til startsermonien i Porta Nigra på kvelden. Derfra bar det rett tilbake til parc fermé igjen. Fredag var det klart for 6 fartsetapper, lørdag var det 7, og søndag ble de siste 6 etappene kjørt.

– På første etappen på fredag var vi uheldige over et gupp hvor bakenden av bilen slo opp og bilen fikk en skrens sidelengs, sier Larsen. Gassvaieren til fikk et slag og løsnet fra gasspedalen. Etter litt fikk vi ordnet det med en strips, men vi tapte litt tid på uhellet.
Etter fredagens etapper, lå guttene på en 47. plass totalt og en 3. plass i klassen.

Lørdag ble etappe 11 stoppet da de stod med 20 sekunder igjen til start. En bil foran hadde rullet, så legehelikopter ble tilkalt. Så på denne etappen fikk de bare en stipulert tid.
Etter lørdagens etapper, var de rykket opp til en 39. plass totalt og holdt på 3. plassen i klassen.

Søndagens etapper ble kjørt med tanke på å fullføre løpet, og ikke ta for hardt i. Dette resulterte i at de klarte seg igjennom og endte på 35. plass totalt og 3. plass i klasse N3.
Og ved målgang ble bilen dynket i champagne av service-teamet, til stor jubel fra tilskuerne.

– Å kjøre over start- og målrampen var helt utrolig, sier Larsen og Hellerud samstemt. Det ga oss en følelse vi aldri kommer til å glemme. Og hele løpet var slik, overalt hvor vi kjørte ble vi tatt imot som konger, folk ropte og skrek etter oss og vi har vel aldri skrevet så mange autografer før, fortsetter Larsen.
Og vi vil gjerne takke alle som var innom oss på service, det var utrolig gøy å få besøk fra hjemlandet på et slikt løp. Dette er et løp vi aldri kommer til å glemme!

Bildet under: I fint driv på Panzerplatte.