Makes News er solgt

Makes News (Trigger) er solgt. Han bor nå hos Tone og Kjersti på Averøy ved Kristiansund, på samme stall som sin halvbror A Neejeef O. (Jeff). Han kom til oss den 18. desember 2008, og er en amerikansk traver av rase, og har gått 14 løp i sin historie.

Travløp var ikke noe for denne gutten, og han ble fort omskolert til ridehest i 2005. 

Da vi valgte å ha Trigger på prøve, hadde han nettopp kommet seg fra en kraftig kolikk, der veterinæren hadde gitt han 10% sjanse til å overleve. Så denne gutten har hatt en tøff periode, og vi er veldig glad for at han klarte seg, å han koste seg veldig hos oss. Etter å ha hatt ham på prøve frem til nyåret (nesten 14 dager), var det ingen tvil, denne gutten måtte bare bli hos oss. Derfor reiste vi til Drammen på nyttårsaften, og betalte for Trigger, og fikk papiret på ham. Trigger var da vår, og jeg hadde fått min første hest, eiet av meg.

Jeg startet tidlig med dressurtrening, og Trigger kunne nesten ingenting da han kom til oss. Etter en del trening, begynner han å bli veldig flink. Hans første klubbmestertittel i LD kom den 19. september 2009, og han vant LD og LC i utvidet klubbstevne den 31. oktober 2009.

Januar 2010 var Trigger nesten klar for LB, men vi begynte i vintercupen i LC. Dagen etter vintercupen fikk han en skade i frambenet, som førte til at han måtte stå i 1 år, og fikk ikke fullført vintercupen.

Trigger er den mest kosete hesten vi noen gang har sett, og det mener også veterinærer og hovslager. Han lukker øynene sine når han får behandling, nye sko, eller bare koser. Selv når man strammer gjorden, og tar på sal og hodelag.

Ja, Trigger må oppleves, for denne gutten er unik, i allefall for oss. Og det håper vi han blir for Tone og Kjersti også, og at han vil trives på Averøy. Vi skal nok komme og hilse på dem til sommeren igjen.

Komplett stamtavle finnes på Travsport og Sport Horse Breed Database.