Rally Trøndelag over for denne gang

Team ITweb Online stilte med to biler til start i årets Rally Trøndelag. Med værgudene på sin side, skulle dette vise seg i bli et supert rally på flotte og raske trønderveier. Løpet var totalt 313 km langt, og det ble kjørt 9 fartsetapper. Resultatene var ikke helt på topp, men teamet er likevel fornøyd etter helgens NM-runde.

Det ble riktignok en litt skremmende start på dagen, da det som ikke skal skje, skjedde. En av deltagerne kjørte av veien, rullet 6-7 ganger og landet på taket. Bilen ble totalvrak, men begge personene i bilen kom unna med kun små skader. Ulykken gjorde at løpet ble ca. en time forsinket, noe arrangøren klarte å regulere inn igjen til oppsatt tidsskjema.

For første gang fikk Moan tekniske problemer under et løp. Allerede på SS1 begynte bilen å krangle litt, og ville ikke starte eller gå ordentlig. Etter noen minutter med panseret oppe, viste det seg at det kun var en kontakt som var løs.
Da dette problemet ble løst, var ikke konsentrasjonen helt på topp, og det viste seg også på resultatlisten.

Videre utover dagen gikk det bedre og bedre, inntil siste etappen. Første innbremsing etter starten på siste etappe, mistet Moan delvis bremsene. Usikkerheten om bremsene ville holde frem til mål på den ca. 14 km lange etappen ble stor. Heldigvis gjorde de det, men det ble noe forsiktig bremsing på denne prøven.

Ikke helt fornøyd, kjørte Moan inn til en 12. plass totalt, og en 7. plass i klassen. Han fikk også med seg verdifulle poeng i årets Subaru Cup, der han ligger på 4. plass.

Larsen starter i EM i Tsjekkia om 14 dager, og ville derfor som en test før det store løpet, skrive sine egne noter denne gangen. Tankene rundt dette var mange. Ville dette være noter han kunne kjøre på, eller ville det bli feil?
Til tross for at han aldri har skrevet noter før, viste dette seg å fungere meget bra, notene var så godt som feilfrie.

– Vil si meg meget fornøyd med både løpet og notene, og vil nå fortsette noteskriving selv, sier Larsen. Aldri mer arrangørnoter på meg, hvis jeg ikke må.

– Vi vil helt sikkert kjøre raskere på egne noter, om vi får litt mer trening med dette, sier Larsen videre.

Larsen endte på en 6. plass i klassen, og er etter forholdene godt fornøyd med det. Noen poeng ble det også i ITweb Online Almeracup, der fører foreløpig er på 6. plass og kartleser på 3. plass.

– Som oppsummering kan vi vel si at KNA Rally Trøndelag ble fabelaktig NM-runde også i år, og vi vil tilbake. Vi har hatt en meget hyggelig helg i Trondheim, og vi vil takke alle involverte for et utrolig flott rally.