Dressurponni på fôr?

Lukas er en 2’er ponni som er blanding av welsh og araber, og har en fantastisk personlighet. Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er fordi jeg vet at Lukas, med litt trening, kan komme seg opp til LA og kanskje helt til FEI nivå igjen.

Jeg har selv hatt han på fôr 3 år på rad fra Skogshorn Rideleir, og har virkelig vært igjennom det meste med han. Da han kom til meg for første gang kunne han ingenting, og jeg var heller ikke så dreven selv. Jeg hadde kun ridd i rideskole et år, og vært på rideleir en gang. Jeg prøvde meg fram på egen hånd, og fant etterhvert noen knapper på Lukas. Vi red litt på timer, og fikk litt hjelp av folk på stallen. Etterhvert fikk vi mer erfaring og Lukas gikk finere og finere, og vi reiste litt ut og startet. Jeg fikk så en hest til som jeg tok timer på, og det jeg lærte, lærte jeg videre til Lukas.

Etter å hatt Lukas på fôr nesten 2 år, fikk vi til alle øvelser til FEI, noe jeg synes var veldig spennende. Men siden jeg ikke var ponnirytter lenger så fikk jeg dessverre ikke startet han. Jeg ville heller ikke ut å starte han i LA eller LB, da jeg følte meg litt lang på han.

Jeg startet Vintercupen 2010 med han, og han gjorde en fabelaktig jobb gjennom cupen, og vi vant klassen LC:1 HEST. Konkurrentene var tilstede de også, og noen var også ganske fine, men likevel vant vi hesteklassen.

Etter Vintercupen forstatte vi treningen fullt og helt, fram til sommeren, da han reiste tilbake til Skogshorn Rideleir.

Nok en gang ville jeg ha han tilbake et år til, og jeg fikk en venninne til å ha han for meg. Noe som ikke gikk helt etter planen. Jeg endte med å ha han selv de to siste månedene, og prøvde å trene han opp igjen, da han hadde hatt litt ferie fra dressuren. Jeg hadde i tillegg tre andre hester og Lukas endte som sistemann som ble trent. Fikk ikke helt tid til å trene han daglig, men prøvde så godt jeg kunne. Jeg fikk han opp til LA, men hadde ikke tid til å myke opp i traverer.

Denne ponnien kan gå alle øvelser med litt trening og riktig kjemi med rytter. Han er 16 år gammel og er litt stiv i starten, men med jevn trening så løsner han og blir veldig fin!

Alt jeg ønsker er at dressurfolk der ute ser på Lukas som en fin førstegangsponni for en liten ponnijente som kanskje har lyst til å klatre litt opp i klassene!

For mer info, kontakt Hanne på 98 28 00 13 eller hanne@bjolar.net.