Flott dag på Bjerkebanen

I årets første sprintrally stilte teamet med 3 biler til start, hvorav 2 kom til mål. Det var et meget publikumsvennlig løp, så etter ferdigkjørt SS, kunne våre deltagerne se de andre kjøre også.

Bjerkesprinten er et nasjonalt sprintrally på Bjerke travbane i Oslo. Det består av en spesialprøve på ca. 1,9 km som kjøres sammenhengende på hovedbane, indre bane og treningsbane. Det kjøres fortløpende med ca. 30 sekunder mellom de startene deltakere. Hver deltager skal kjøre løypen 3 ganger. Dagen var utrolig flott, med sol og varme.

Første bil ut var Tone i Toyotaen, med Thorleif Johannson (VOC). De så ut til å være i fint driv, helt til målstreken på første SS, da motoren bare kuttet ut og de måtte trille ut av målområdet. Hun forsøkte å få bilen i gang igjen, men måtte dessverre bryte. Det viste seg at det var en føler til tenningen som var skylden denne gangen. Dette var utrolig synd, men problemene ser ikke ut til å gi seg for denne ekvipasjen. Nå må den igjen til «reparatøren», og vi får håpe det blir orden denne gangen, slik at dette ikke vil skje igjen.

Der nest var det Glenns tur med Almeraen. Han hadde med seg sin bror Jonny som satt på for første gang. På første SS gikk det greit, hadde bare litt problemer ved utgangen av undergangen under travbanen, der de holdt på å ende opp i gjerdet.
– Vi kom for fort inn i undergangen, og klarte svingen såvidt. Her kunne det blitt mye skader, sier Glenn. De to andre SSene gikk greit, og vi følte vi fikk et godt driv, men nok en gang viser det seg at det ikke går fort nok.
Det ble en 4. plass i klassen.

Sist av team-bilene var Even i Subaruen. Med seg hadde han sin bedre halvdel, Mari, som også satt på for første gang.
Even tro til i alle tre omgangene, og endte til slutt opp på en 3. plass i klassen og 4. plass totalt.
– Jeg vil ikke si meg helt fornøyd, sier Even, men skal ikke klage på resultatene uansett. Det var utrolig moro å kjøre i dag, og nå er det bare å klargjøre bilen for neste løp.