Fornøyd med Rally Larvik

I helgen gikk nest siste NM-runde av stabelen i Larvik. Hele løpet gikk på asfalt, og var på til sammen 342 km, hvorav 105 km fartsetapper. Glenn Larsen stilte til start med sin Peugeot 306, med sønnen Anders Larsen i kartleserstolen. Og klasseseier ble det, til tross for litt trøbbel underveis.

I flott høstsol, og med en behagelig temperatur, gikk starten fra Fredrikshavn Verft i Stavern og derfra bar det til første fartsetappe som lå i Farrisbygda nord for Larvik.

– Vi startet på første fartsetappe med noe redusert attakk, da vi måtte føle oss litt frem på notene, forklarer Glenn Larsen.
Først halvveis inn på etappen begynte det å gå litt fort, og de hadde en god flyt mot slutten. På neste etappe gjorde de ingen feil, men kjørte fortsatt litt reservert og hadde store planer om å fullføre dagen.
Da de startet på tredje etappe, lå de 10,1 sekund bak lederen i klassen, og var bestemt på at dette ikke skulle øke. Derfor startet de med fullt attakk, og det gikk fint i starten. Vel ute på etappen skulle det nesten gå av veien i en høyre sving rett etter en bakketopp.
– Vi skled sidelengs i grøfta, og var like ved en rulling, men bilen kom seg på veien, og attakket fortsatte for fullt. Det gikk nå temmelig fort, og nok en gang hadde de flaks. De kom over en ny bakketopp og ned til en krapp venstresving. Her kunne det gått riktig galt om de ikke hadde hatt flaksen på sin side. De skled av veien med bakparten av bilen i stor fart, for så å få vridd bilen og skli videre med fronten i grøften og avslutte med en snurr på veien. De kom seg videre med noe mer begrenset fart, og tapte rundt 25 sekunder på det hele. Dette var meget synd, for nå lå de lenger unna klasseseier. Etter tredje fartsetappe var det hele 29,3 sekunder som skilte første og andreplassen.

Vel inn på første serviceopphold, viste det seg at de hadde flaks som i det hele tatt kom seg ditt, da bærekulen på høyre side foran var i ferd med å falle ut.
– Hadde den falt ut, ville vi ikke kommet lenger og det ville blitt brutt løp, sier Larsen.

Ut etter service startet de pent, da nesten-smellen på forrige etappe hang litt i kroppen fremdeles, og det gikk dessverre ikke fort. Men hvis de skulle klare å komme seg til mål, ville de uansett vinne klassen, da det viste seg at han som ledet hadde brutt på grunn av tekniske problemer. De begynte igjen å få fart på bilen, og tok i litt beskjedent på de fire siste fartsetappene, noe som skulle vise seg å holde til fine plasseringer på de siste etappene.

– Vi må si oss meget godt fornøyd med helgen, selv med de feilene som ble gjort, sier Glenn Larsen. Vi endte løpet på en 24. plass totalt, av til sammen 85 biler til start. Vi slo mange av dem vi ikke hadde trodd vi skulle klare å kjøre fra, på de siste 4-5 etappene og det var moro, avslutter han.

Siste runde i Rally NM er Rally Hedemarken om 14 dager. Det spørs bare om det kanskje også blir start i Flesberg neste helg. Da blir det i så fall kona, Christin som skal sitte på, om hun tør.