Full klaff i Elverum

Endelig, etter 4 andreplasser i sommer, løsnet det for Even Moan på Grindalsmoen rallysprint i Elverum i helgen, og han dro til med seier i sin klasse samt totalseieren. Teamkollega Glenn Larsen hadde med seg sin datter Hanne, og de kjørte også inn til klasseseier.

Etter nedturen i Trøgstad forrige helg, der Moan brøt på grunn av tekniske årsaker, var han nå klar for et nytt asfaltløp. Asfalten var tørr, men likevel glatt og med seg i høyrestolen for anledningen var mekaniker Espen Dahle, som forøvrig hadde klargjort bilen etter de tekniske problemene.

– Vi startet første etappe raskest, og bilen fungerte perfekt, forteller Even Moan.

Deretter vant de begge de to neste etappene, og kjørte dermed inn til totalseier for første gang. Og det med margin på 15 sekunder ned til nestemann Vegard Joa som forøvrig kjører en fullspekket asfalt WRC bil av grommeste slaget.
– Utrolig moro å avslutte sprintcupen med en totalseier i dag, siden vi ikke har hatt verken flaks eller marginene på vår side tidligere i år, fortsetter Moan.

Moan endte dermed på 2. plass for 4-hjulstrekkere i cupen, poenglikt med vinneren Vegard Joa som vant siden han hadde flere seiere. Og med kun ett løp igjen i NMK-cupen gjør helgens totalseier at førsteplassen er sikret i gruppen for firehjulstrekkere.
– Endelig har det løsnet for oss, og vi gleder oss til de siste løpene denne sesongen, avslutter Even Moan fornøyd.

Med dispensasjon
Siden man ikke kan stille som kartleser før det året en fyller 15, var det med dispensasjon at 13-åringen Hanne Larsen fra Heradsbygda fikk lov å være med pappa Glenn Larsen i høyresetet denne helgen. Hun ante ingenting i forveien, og ble rett og slett målløs da hun ved innsjekk lørdag morgen ble fortalt at hun hadde fått lov av Norges Bilsportforbund til å sitte på med pappaen sin på løp.
– Jeg trodde først han tullet med meg, men så sto navnet mitt på listen, og da skjønte jeg det var sant, forteller Hanne fornøyd. Jeg ble litt nervøs først, men det gikk over etter første omgang. Og det var kjempemoro å vinne og få premie.

Hanne har vært med på rally før, men da har hun hjulpet til på service med vinduspuss, matservering og rydding, eller vært med mamma Christin Larsen ut og tatt bilder. Broren Anders på 16 år er også aktiv i rally og er en habil kartleser, både for sin far samt andre rallyførere.
– Når jeg blir gammel nok, skal jeg lese på ordentlig, for noter kan jeg allerede, avslutter Hanne med et smil.

Også pappa Larsen er meget fornøyd med klasseseier, og også over å ha kommet på 13. plass totalt.
– Det gikk veldig greit. Bilen fungerte bra og det var ekstra moro at Hanne var med på å kjøre inn til klasseseier, sier Glenn Larsen.

Neste løp for Glenn Larsen er NM-runden på asfalt som går av stabelen i Larvik den 9. september, da skal sønnen Anders være hans kartleser. Even Moans neste rallyløp er Rally Hedemarken 23. september som er årets NM-finale.