Reiseklare for Tsjekkia

Nå er alt klart, og avreisedagen nærmer seg raskt. Bilen er klar, utstyret er pakket, og ikke minst er alle i teamet virkelig klare for en opplevelse i utlandet.

Dagene etter rally Trøndelag var hektiske fordi kartleseren som egentlig skulle være med til Bohemia, ble skadet i ulykken der oppe. Nå er en «stand in» kartleser på plass, og alle er reiseklare. Stig Larsen klarte å få ordnet med fri fra jobben, slik at han hadde mulighet til å være med til Tsjekkia.

– Jeg vil takke alle som har hjulpet til med å finne en ny kartleser til meg, jeg fikk inn mange bra tips, sier Glenn Larsen. Men det har vært en tung prossess, for det er vanskelig for folk å få en uke fri fra jobb på så kort varsel som dette.

Men nå er teamet reiseklare, og drar fra Hønefoss i morgen, søndag formiddag. Det skal kjøres til Gøteborg, og derfra går ferjen til Kiel. Fra Kiel kalkuleres ca. 9 timer, med pause, til ankomst på hotellet i Tsjekkia.

– Det blir en lang tur, men siden vi er på plass mandag kveld, har vi hele tirsdag til å slappe litt av på, før det braker løs med gjennomkjøring på onsdag, sier Larsen. Det eneste på programmet på tirsdag er et fabrikkbesøk på Skoda-fabrikken.

Og onsdag braker det løs; på morgenen er det innsjekk og deretter gjennomkjøring som antageligvis tar resten av dagen, da noter skal skrives selv.
– Vi kunne valgt å kjøpe noter fra John Haugland, men vi trenger «skrivetrening» før vi stiller til start i ADAC Rally Tyskland senere i sommer, sier Larsen. Og der er det nok en del vanskligere å få kjøpt ferdigproduserte noter.

Torsdag er det presentasjon av alle førere og team som skal stille til start, samt den store testdagen. Det skal kjøres shakedown, og her skal oppsett på bilen testes sammen med dekkvalg.

Fredag starter med teknisk kontroll, før starten går på ettermiddagen med en SS, og det er en Super Spesial på en rallycross-bane.

Lørdag og søndag skal det tilsammen kjøres 12 fartsetapper, hvorav 8 på lørdag og 4 på søndag. Alle fartsetappene skal kjøres 2 ganger, så det er tilsammen 6 forskjellige etapper som skal gjennomføres.

– Vi håper vi kommer hjem med alt utstyr i like god behold som ved avreise, sien Larsen. Og vi vil også sørge for en del bilder fra turen.