Rally Bohemia i Tsjekkia

Det er nå klart at Team ITweb Online Motorsport vil være representert i Rally Bohemia som kjøres i Tsjekkia litt senere i sommer. Det er Glenn som skal nedover, med Tore Hellerud som kartleser.

Rally Bohemia skal kjøres noen kilometer utenfor Praha, og det er tilsammen hele 225 kilometer med asfalt som skal kjøres i full fart. Dette er et Europamesterskap (EM) i rally, og det forventes at det stiller mange gromme biler til start.

– Det er tilfeldigheter som gjør at vi står på startlisten der nede, sier Glenn. Jeg var i kontakt med John Haugland ang. en annen sak, da han overtalte oss til å melde oss på til Rally Bohemia. Og da var det bare å høre med Tore Hellerud om han hadde lyst til å sitte på der nede.

Tore Hellerud takket ja uten betenkningstid. Den faste kartleseren, Anders, kan ikke lese der nede, for man må ha førerkort for å kunne delta som kartleser i internasjonale løp.

Teamet reiser nedover i god tid før løpet, og vil være klare for gjennomkjøringen som starter allerede onsdag 29. juni. Det skal kjøres langt, det er tilsammen 860 kilometer inkludert transport og fartsettapper.

Selve løpet starter fredag 1. juli i 17-tiden, med en Superspesial der det forventes ca. 10.000 tilskuere. Shakedown kjøres på torsdag, der man kan teste bilen før selve løpet.

Det er kun SS1 som går på fredag, og resten kjøres lørdag og søndag. Det kalkuleres med at første bil er i mål ca. kl. 15.30 på søndag.

Bilen som skal brukes der nede, er den nylige innkjøpte Peugeot 306.
– Det er et håp om at vi skal få testet bilen før vi reiser nedover, sier Glenn, men det er fortsatt litt uklart. Bilen står helt klar med asfaltunderstell.

Glenn og Tore gleder seg veldig til å kjøre et så stort løp, og håper de får dette til, samtidig som de ønsker å ha med seg en hel bil hjem igjen.