Aktiv helg

En helg med to forskjellige stevner! Helgen begynte i Porsgrunn på Vallermyrene Rideanlegg, der red vi MB:1 på lørdag og MB:2 på søndag. Etter klassen på søndag, reiste vi videre til Hønefoss, der vintercup del 3 ble arrangert. Vi hadde god tid, og mellomlandet på stallen.

Kajan var veldig reiseklar, og vi reiste ned til Porsgrunn fredag ettermiddag. Vi rakk en rideøkt der nede før kvelden, og Baard var snill og hjalp meg. Jeg flettet Kajan fredag kveld, så jeg slapp det lørdag morgen, for vi hadde en tidlig starttid.

Selve stevnet på lørdag gikk ikke så bra. Kajan var vrien på oppvarmingen, og han ville ikke gå høyreversade, og galopprogrammet var helt katastrofe. Han hadde en forferdelig dårlig dag, noe som er forståelig da det viste seg på videoen at han var veldig stiv bak. Vi fikk 54,9% denne gangen.

Jeg fikk skviset inn en treningsøkt på lørdagskvelden bare for å løsne litt på ham og bygge litt på travet, noe som var veldig lurt. Det funket veldig bra, og han synes det var deilig å få beveget litt på seg.

Søndag hadde vi starttid 07:30, og det var tidlig opp. Jeg valgte å ikke flette han kvelden i forveien, så litt ekstra tidlig opp måtte jeg. Etter litt tenking fant jeg ut at jeg prøver å ha «dårlig tid» på oppvarming, så vi varmet opp i 20 minutter. Programmet gikk mye bedre. Han var litt bedre i galoppen og han klarte å bøye seg litt bedre. Vi endte på 56,2%.

Så var vi ferdig i Porsgrunn for denne gang, og vi pakket og fikk reist hjemover. Vi hadde god tid, så vi mellomlandet på stallen for at Kajan skulle få spise middagen sin i ro. Kajan trodde han var fedig for denne gang, men neida, han fikk på transportbeleggene enda en gang, og gikk rett på hengeren. Kom opp på Bærenga og hadde ca. 35 minutter på oppvarmingen. Kajan var veldig sliten så det gikk ikke så veldig bra. Han bare tulllet i byttene, og skulle ikke gjøre som jeg sa, så vi endte med 56,3%. Jeg hadde ikke så store forventninger, så 56% til en kjempesliten hest gjør ikke noe. Men vi dro med oss noen poeng i Vintercupen, hvertfall. Så vi ligger fortsatt på 3. plass.

Han kommer til å sove godt! 🙂