Bjerke under vann

Andre runde med Bjerkesprinten er nå over, og det ble en flott plassering for Even. Ordentlig vått og klissent føre gjorde det utrolig glatt, og en påstand om at grushjul på snøføre hadde vært enklere, tror vi de fleste vil si seg enige i. Det var et Bjerke under vann denne lørdagen.

Denne gangen var vi ikke heldige med været, det regnet fra vi kom og til vi dro, men likevel var det artig å kjøre på Bjerke Travbane. For dette er det eneste løpet som kjøres så sentralt i Oslo. Dette løpet er veldig publikumsvennlig, så det er mange som kommer for å se ordentlige rallybiler i på bane.

Starten var noe forsinket grunnet regneværet som ikke ville gi seg. Det var snakk om 3 omganger, men etter første omgangen ble det klart at det kun skulle gjennomføres 2.

Fra teamet var det bare Even og Glenn som stilte til start. Even hadde tatt med seg en av sponsorene, Fred Ove Bye, i kartleserstolen. Glenn hadde med seg Evens faste kartleser, Stig. Første bil ut i teamet var Glenn i sin Almera, og bare 9 biler senere, startet Even.

Glenn fikk en grei start på første runde, men det ga seg fort da det ikke var noe spesielt godt feste på en ganske løs og gjennomvåt bakke. Vannplaning og gjørme gjorde at farten ikke kunne bli så veldig stor, og det var bare å ta det med ro. Med tanke på NM-runden i Trondheim om 14 dager, var det å teste bilen det viktigste denne dagen, foruten å få bilen med hel hjem igjen. Almeraen sliter litt med girkassen, og clutch ble byttet før løpet, men Glenn fikk på nytt et clutch-problem på andre runde. Så det ser ut til at det blir mer verksted-jobbing før nesen rettes mot Trondheim.

Så kom turen til Even i Subaruen. Even tro til nok en gang, og viste at han kan ligge helt i teten selv med en gammel bil. Han kjørte inn til en 3. plass totalt i begge rundene, og endte derfor på en 3. plass totalt. Det ble 2. plass i klassen, og Even er godt fornøyd med resultatet, da også føret gjorde sitt for alle førerene denne dagen.

– Vi hadde vel litt flaks i dag, sier Even, da det så ut som vi skulle ta med oss et fat med 300 liter vann som stod som sperring på banen. Det gikk litt for fort mot denne svingen med sperringen, og det var utrolig nære. Vi ønsket ikke noen skader i dag, da vi skal forsvare 4. plassen vår i Subaru-cupen i Trondheim om 14 dager.

Neste løp er altså i Trondheim den 18. juni, og der stiller både Even og Glenn til start med sine faste kartlesere.