Elitestevne i Porsgrunn

I helgen var det stevne i Porsgrunn hos Grenland Rideklubb, der jeg og Kajan Spirit skulle starte MB:2. Med overnatting til både hest og mennesker, tok vi oss god tid både på fredagen og lørdagen.

Carina Guldal var med som hestepasser og hjalp til med å pakke utstyret. Fredag ettermiddag lesset vi utstyret og Kajan inn på hengeren, og vi satte kursen mot Porsgrunn. 

Etter drøye 2 timers biltur var vi fremme og kjørte inn foran stallene hvor Kajan skulle tilbringe natten. Etter litt leting fant vi boksen til Kajan som var i Stall-C. Kajan ble lesset av hengeren og plassert i boksen, og stevneskapet ble parkert rett utenfor. Kveldsmaten til Kajan ble servert og vi forlot stallen.

Vi kjørte ned til internatet hvor Carina og jeg skulle tilbringe natten, for å legge fra oss litt saker og ting før vi skulle spise. Middagen endte opp i bilen på McDonalds, da det bare var åpent for drive-in. Alle ble gode og mette, og vendte tilbake til stallen. Carina og jeg ble satt av der, mens mamma og pappa reiste videre til der de skulle sove. Internatet vi bodde på var rett nedenfor stallen, så vi gikk opp til Kajan for å sjekke en siste gang før vi gikk ned på rommet vårt for å legge oss. Vi hadde Trym med oss, og da passet det yppelig å gå frem og tilbake mellom stall og internat.

Neste morgning var det opp kl 7 for å fore og flette Kajan. Flettingen og bandasjeringen gjorde vi ferdig mens Kajan spiste, og da det var ferdig, gikk vi ned til internatet for å skifte til stevneklær. Kvart over 8 gikk vi opp i stallen igjen for å sale opp Kajan. Kl 08.30 var jeg klar til å ri ut, og forsvant ned i oppvarmingshuset. Vi var første ekvipasje i klassen og startet kl 9, og fikk da en halv time til oppvarming.

Kajan var litt stiv og ikke så samarbeidsvillig i starten, men kom seg etter hvert. På slutten av oppvarmingen var han veldig fin og vi var klare for å starte.

Selve programmet var ikke det beste. Travprogrammet var veldig bra, men galoppdelen satt ikke helt. Kajan prøvde, men jeg feilet. Selv om jeg ikke var fornøyd, klarte jeg å styre djevelen.

Da jeg var ferdig å skritte at Kajan var det opp i stallen for å pakke og gjøre oss klare for hjemreisen. Da utstyret var pakket og satt på hengeren, gikk Carina og jeg ned på internatet for å pakke sakene våre. Vi gikk opp i stallen igjen, og lesset inn Kajan på hengeren.
Alt var klart og vi satte nesen hjemover igjen.