Knall og fall

Etter en lang rideferie rundt juletider, satt jeg i gang med å ri igjen i romjulen. Kajan har kost seg veldig på ferie, etter å ha hatt en hard tid med stevner og landslagstrening. Da jeg satt han i gang igjen, var han veldig stiv.

Etter noen dager gikk det over, og vi reiste inn på Tanum og red på time for Heidi tidlig på nyttårsaften. Kajan funket utrolig bra på timen, og hadde ikke forfalt i det hele tatt. Jeg red igjen på mandag, bare rolig på tur, for å ikke sette for brått igang. Han oppførte seg veldig bra, både mandag og tirsdag, men onsdagen ble en dag fyllt med smerte, og tårer.

Kajan bestemte seg for at han ikke ville ha meg på ryggen sin da jeg red på jordet. Jeg hadde med meg kjæresten min i stallen den dagen, så han var med ned på jordet for å se på at jeg red. Det er noe jeg skal være veldig glad for, da jeg knakk kragebenet da jeg traff bakken. Kajan bukket flere ganger og jeg klarte rett og slett ikke å holde meg på. Etter at jeg datt av bestemte han seg for å løpe ut på veien.

Trym (hunden min) var også med ned på jordet, og fulgte etter Kajan opp på veien, men jeg var ganske kjapp med å rope han tilbake igjen. Kajan snudde heldigvis da han kom ut på veien, og løp inn igjen på gården. Jeg hadde så vondt i skulderen, i tillegg til at det rant blod fra leppen min, så jeg klarte ikke å gå noe som helst sted de første 10 minuttene. Petter ringte pappa og fortalte hva som hadde skjedd, og han skulle komme så fort han kunne, men med kø igjennom byen så var det lettere for pappa å ringe Even, som bor like ved stallen, så han kom og hjalp til med å fange Kajan. 

Heldigvis gikk alt bra med Kajan. Meg gikk det litt værre med. Etter 4 timer på akutten fant de ut at kragebenet var brukket. 

Legen konkluderte med at det tar 6 uker før jeg kan sette meg på hesteryggen igjen, så det vil ta en stund før noen ser meg på stevne med hest igjen. Heldig som jeg er, så trenger jeg ihvertfall ikke å stresse med kvalifiseringen til NM.

Håper alle har hatt en fin juleferie, så er det mulig noen ser meg på stevneplassen uten hest. 😉